Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Terugblik op succesvolle Meet & Greet tussen clubbestuurders Wandelsport Vlaanderen vzw

Afgelopen zaterdag 5 oktober 2024 organiseerde Wandelsport Vlaanderen vzw naar jaarlijkse gewoonte haar Meet & Greet happening. In ’t Bauhuis te Sint-Niklaas werden clubbestuurders van wandelclubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw verwelkomd voor een heuse ontmoetings- en inspiratiedag. Onder meer op het programma: een mini-beurs met uiteenlopende standhouders, verschillende inspirerende workshops, wandelclubs die in de bloemetjes werden gezet en de ‘Wandelgemeente van het Jaar 2024’ die werd bekendgemaakt. Tussendoor werd uiteraard de honger gestild en de dorst gelest. Wandelsport Vlaanderen vzw blikt terug op een geslaagde dag vol ontmoetingen waarbij het clubbestuur huiswaarts keerde met heel wat ideeën voor het komende wandeljaar. Clubbestuurders noteren best al 25 oktober 2025 in hun agenda voor de volgende editie.

Inspiratie tijdens mini-beurs en workshops

Wandelsport Vlaanderen vzw organiseert de Meet & Greet voor clubbestuurders in de eerste plek om verbondenheid en sociaal contact tussen het bestuur van wandelclubs te stimuleren. Clubbestuurders van over heel Vlaanderen kregen de kans elkaar te ontmoeten en nieuwe ideeën uit te wisselen. Daarnaast voorzag Wandelsport Vlaanderen vzw de wandelclubs van heel wat inspiratie met een mini-beurs. Heel wat standhouders gaven er tekst en uitleg over hun producten. Verschillende toeristische diensten, reisorganisaties, hoteleigenaars, wandelorganisaties en leveranciers van wandelkledij en – gadgets tekenden present. Daarnaast vonden enkele inspirerende workshops plaats. Zo vertelde Ingrid Tiersen over het belang van opwarmen, stretchen en krachttraining voor wandelaars en werd er door Hitch een uiteenzetting gedaan omtrent het aantrekken en behouden van vrijwilligers. Als afsluiter was er ook een tafelgesprek, geleid door voorzitter van Wandelsport Vlaanderen vzw Lieven Hostens, over het geven van nieuwe impulsen in wandelclubs.

Huldiging wandelclubs

De Meet & Greet was ook het uitgelezen moment om verschillende wandelclubs te huldigen voor hun 50-jarig of 25-jarig bestaan. Het oprichten en draaiende houden van een wandelclub en dit gedurende dergelijke lange periode is een schitterend engagement dat niet zomaar mag passeren. Volgende clubs willen we dan ook nogmaals van harte feliciteren met hun 50-jarig bestaan: WSV Mol, W.S.V. De Dragonders Hasselt vzw, Roosenberg wandelclub Waasmunster vzw, Omloop Kluisbergen vzw, Wandelclub ’t Hoeksken vzw, Singelwandelaars Strombeek-Bever en De Pajotten Hekelgem vzw. Daarnaast feliciteren we ook Wsc De Blauwvoet, WV De ijsbrekers Haaltert vzw, Vierdaagse van de Ijzer vzw, De Spartastappers Ardooie vzw en De Hanestappers met hun 25-jarig bestaan.

Uitreiking Wandelgemeente van het Jaar 2024

De verkiezing ‘Wandelgemeente van het Jaar’, georganiseerd door Wandelsport Vlaanderen vzw en haar partners, kende op de Meet & Greet de apotheose. Het West-Vlaamse De Panne werd uitgeroepen tot winnaar en mag zich de meest wandelvriendelijke gemeente van 2024 noemen. Dat De Panne een wandelparel is, werd nu ook officieel bevestigd met de award. De Panne mag terecht fier zijn op de prachtige groene gordel rond het centrum. In de acht unieke natuurgebieden met wel 19 officiële wandelpaden is het heerlijk onthaasten. Het Antwerpse Mol en het West-Vlaamse Hooglede strandden op een tweede en derde plek.

De Panne is Wandelgemeente van het Jaar 2024

Terugblik en datum Meet & Greet 2025

Via onderstaande knop kan je aan de hand van een fotoreportage de sfeer van de Meet & Greet 2024 nogmaals herbeleven. Volgend jaar vindt de Meet & Greet plaats op 25 oktober 2025, dus clubbestuurders die contact willen leggen met andere wandelclubs en/of inspiratie en nieuwe ideeën willen opdoen, noteren die datum alvast in hun agenda. Tot volgend jaar?

Andere artikelen