Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

7 wandelclubs blazen 50 kaarsjes uit

Wandelclubs vieren feest
Wandelclubs vieren feest

Een halve eeuw wandelsport. Dat is niet niets. Als je mensen achter deze periode plaatst, gaat dit over vele tientallen, honderden, honderdduizenden. Hoeveel bestuurders hebben elkaar niet afgewisseld? Hoeveel medewerkers hebben de club niet geholpen? Hoeveel wandelaars kwamen naar de evenementen in die 50 jaar? Hoog tijd om even de clubs die 50 jaar aangesloten zijn bij Wandelsport Vlaanderen vzw in de kijker te zetten, en ze de eer te geven die ze verdienen.

Door wandel.be

De 7 clubs op een rijtje

WSV Mol

WSV De Dragonders Hasselt vzw

Roosenberg Wandelklub Waasmunster vzw

Omloop Kluisbergen vzw

Wandelclub ’t Hoeksken vzw (Hamme)

Singelwandelaars Strombeek-Bever

De Pajotten Hekelgem vzw

Een opeenvolging van generaties

Om een club op te starten en deze 50 jaar up en running te houden is er een grote inspanning nodig. Het is geen optelsom van jaar bovenop jaar. Het is een proces waarbij bestuursleden de fakkel doorgeven aan de volgende generatie, elk met hun eigen aanpak en persoonlijkheid. En persoonlijkheden, die kunnen wel eens botsen. Maar in het geval van deze 7 clubs lukt samenwerken al 50 jaar, met ups en downs, door geven en nemen.

50 jaar enthousiaste medewerkers en clubleden

Naast generatie na generatie bestuursleden, zijn er ook nog de medewerkers die elkaar opvolgen. Hoeveel medewerkers kenden deze clubs in al die jaren niet, die ten dienste stonden – en nog steeds staan – van de club in het bijzonder die meehielpen bij het organiseren van evenementen enz… Zij zijn de drijvende kracht achter de clubs.

Het kloppend hart van de wandelclubs

En natuurlijk mogen we de clubleden niet vergeten. Want zonder leden is er geen club. Zij zijn het kloppend hart van de clubs. Duizenden en duizenden mensen vonden in de voorbije 50 jaar bij deze 7 clubs een leuke, gezonde en sportieve vrijetijdsbesteding. En hoeveel niet-leden hebben zij met hun evenementen aangezet tot meer bewegen of zelfs tot het aansluiten bij bv. een andere club of bij de federatie?

Op naar de volgende 50 jaar

Wandelsport Vlaanderen vzw hoopt dat deze 7 clubs ook de volgende 50 jaar en later het wandelvuur zullen blijven aanwakkeren. Geen klein vlammetje, maar een hevig vuur, dat in de toekomst de wandelsport in clubverband zal blijven mogelijk maken. Het is de innige wens dat de bestuursleden de aan hen doorgegeven fakkel tijdig verder zullen geven in de handen van volgende generaties, net zoals een olympische fakkel. Zo kan er na deze halve eeuw nog eens een halve eeuw worden toegevoegd.

Op zoek naar een leuke wandelclub in je buurt?

Andere artikelen