Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Wandelsport Vlaanderen vzw zet medewerkers van Komatsu aan tot wandelen & bewegen

Inspiratiesessie wandelen bij Komatsu Europe.
Inspiratiesessie wandelen bij Komatsu Europe.

Dat een hele dag zitten niet goed voor je is, weten we allemaal. Ook tijdens de werkdag zitten we nog steeds veel te lang stil op onze bureaustoel. En dat heeft een grote invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Regelmatig even de benen strekken, frisse lucht inademen en een korte wandeling maken, kan een wereld van verschil maken om je concentratievermogen en creativiteit aan te scherpen. Daarom zette Wandelsport Vlaanderen vzw met een inspirerende infosessie en wandelworkshop het belang van wandelen en bewegen in de kijker bij de medewerkers van Komatsu Europe in Vilvoorde.

Inspirerende infosessie

De dag begon ironisch genoeg met een zittende activiteit: een informatiesessie over het belang van bewegen tijdens de werkdag. Spreker en wandelambassadeur Vera Fransen informeerde de medewerkers over de belangen van voldoende bewegen tijdens de dag. Er werden bovendien praktische tips en tricks meegegeven om op een eenvoudige manier meer beweging te integreren in de werkdag, waarmee ze direct aan de slag konden.

Tijd om de beentjes te strekken

Na de infosessie was het tijd voor wat beweging. We namen de medewerkers van Komatsu mee op een korte, maar inspirerende wandeling in de nabije omgeving van het bedrijf. Veel medewerkers waren verrast door de groene omgeving rondom hun werkplaats nabij Vilvoorde. Ze waren dan ook laaiend enthousiast over de wandeling. Voor herhaling vatbaar dit tochtje!

Wandelen bij Komatsu.

2 kant-en-klare wandelparcours

Om de medewerkers blijvend te motiveren om te wandelen tijdens bv. hun lunchpauze of vlak voor of na de werkuren, hebben we twee wandelroutes ingericht rondom het bedrijf. Via de RouteYou-app ontwikkelden we twee parcours, waarvan de wegbeschrijving uithangt in het pauzelokaal. Zo kan iedereen die zin heeft om een luchtje te scheppen meteen op wandel.

Ben je geïnspireerd door dit project? Dan kunnen wij ook in jouw bedrijf langskomen met een boeiende wandelsessie. Stuur een mailtje naar sport@wandelsport.be voor meer info en we zetten de medewerkers van jouw bedrijf in beweging!

Andere artikelen