Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Wandelsport Vlaanderen vzw breekt record met 70.000 leden

Wandelsport Vlaanderen vzw breekt ledenrecord
Wandelsport Vlaanderen vzw breekt ledenrecord

Wandelen was nog nooit zo populair en dat bewijzen ook de cijfers. Wandelsport Vlaanderen vzw overschreed namelijk de kaap van 70.000 leden, het hoogste ledenaantal ooit in het bestaan van de wandelfederatie. Met dat schitterend nieuws profileert Wandelsport Vlaanderen vzw zich meer dan ooit als de grootste wandelfamilie van Vlaanderen.

Foto: Jo.photographix

Met ruim 70.000 aangesloten wandelaars, verspreid over onder meer een 320-tal wandelclubs en talrijke federatieleden, staat het vast dat wandelen meer dan ooit ‘in’ is. Nog nooit had de Vlaamse wandelfederatie zo veel leden. De reden voor dit historische ledenaantal? Eerst en vooral is wandelen al lang niet meer exclusief weggelegd voor de doorwinterde wandelaar. Wandelen is meer dan ooit een toegankelijke sport, met een enorm divers publiek. Van een ontspannende zondagswandeling in het bos tot de strafste meerdaagse tochten, iedereen gaat tegenwoordig op zoek naar de leukste wandelplekken en – routes. Naast de positieve effecten op fysiek vlak heeft wandelen ook een niet te onderschatten invloed op je mentale gezondheid. Al wandelend in de frisse buitenlucht en natuur kan je je hoofd even volledig leegmaken en de stress loslaten. En vaak is wandelen ook een sociale aangelegenheid, waarbij mensen vaak in gezelschap op stap gaan.

Ook Roel Soors, algemeen directeur bij Wandelsport Vlaanderen vzw, is in de wolken met deze mijlpaal. “Voor het tweede jaar op rij breekt Wandelsport Vlaanderen vzw alle records qua aangesloten leden. Het is erg fijn om te zien dat we zo veel mensen aan het wandelen krijgen. Ik wil dan ook ieder lid bedanken, want zonder jullie geen grootste wandelfamilie van Vlaanderen!”. Hoe ziet de wandeltoekomst eruit volgens Roel Soors? “70.000 leden is een heel mooi aantal, maar mag geen eindpunt zijn. Integendeel, we willen nog meer mensen laten kennismaken met de wandelsport. We stemmen ons toekomstig beleid dan ook af op onze missie: zoveel mogelijk mensen ondersteunen en inspireren om een actieve en gezonde levensstijl aan te nemen, uiteraard het liefst door te wandelen. Zo blijft Wandelsport Vlaanderen vzw ook in de toekomst sterk inzetten op de ruim 320 wandelclubs en hun ruime aanbod aan georganiseerde wandelingen. Daarnaast willen we via het merk wandel.be een nog breder wandelpubliek aanspreken. Want bij de wandelfederatie willen we elk type wandelaar ondersteunen, iedereen is van harte welkom bij Wandelsport Vlaanderen vzw!”

Wie is Wandelsport Vlaanderen vzw?

Wandelsport Vlaanderen vzw is in de eerste plaats de overkoepelende organisatie van ruim 320 Vlaamse wandelclubs. Deze wandelclubs staan garant voor een gevarieerd aanbod van ruim 1.300 wandeltochten per jaar. In tweede instantie wil de Vlaamse wandelfederatie ook structureel bijdragen om zoveel mogelijk mensen via het wandelen in beweging te brengen. Wandelsport Vlaanderen vzw wil de wandelsport in Vlaanderen kwalitatief en kwantitatief naar een hoger niveau brengen zodat iedereen op een gezonde, sociale en maatschappelijk verantwoorde manier van wandelen kan genieten.

Lid worden? Alleen maar voordelen.

Wil jij ook deel uitmaken van de grootste wandelfamilie van Vlaanderen? Lid worden kan via een wandelclub in je buurt, maar ook als federatielid. Wat je ook verkiest, de voordelen zijn talrijk: een uitgebreide wandelverzekering, korting op de ruim 1.300 wandeltochten in de wandel.be kalender en een driemaandelijks wandelmagazine zijn maar enkele van de vele extra’s. Meer weten over een lidmaatschap bij Wandelsport Vlaanderen vzw? Klik dan door op onderstaande knop.

Andere artikelen