Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Wandelgemeente van het Jaar 2024 - Ontdek de voorlopige tussenstand

Wandelgemeente van het jaar 2024.
Wandelgemeente van het jaar 2024.

Voor het tweede jaar op rij gaat Wandelsport Vlaanderen vzw op zoek naar de Wandelgemeente van het Jaar. Op basis van de ingezonden kandidaturen selecteerde een vakjury een shortlist van vijf Vlaamse gemeenten of steden die een mooi aanbod aan duurzame wandelfaciliteiten, zowel sportief als recreatief, kunnen voorleggen.

Tussenstand • juni 2024

Om de verkiezing voor Wandelgemeente van het Jaar 2024 nog wat spannender te maken, geven we eind juni, een tweetal maanden na de start van de stemming, een eerste tussenstand mee. Zo krijgen we alvast een eerste indruk van welke Vlaamse stad of gemeente de titel naar zich toe lijkt te trekken. Voor anderen geeft het de kans om via allerlei initiatieven een stevig inhaalmanoeuvre te voorzien. Eind juni is De Panne de voorlopige koploper, maar de kustgemeente voelt de hete adem vanuit Mol. Het verschil tussen beide gemeenten is voorlopig miniem. De Panne en Mol lijken dus voorlopig op koers te liggen om de overwinning weg te kapen. De bronzen medaille gaat voorlopig naar het West-Vlaamse Hooglede. Zowel Sint-Lievens-Houtem als Hoogstraten hinken wat achterop en kunnen dus wel een duwtje in de rug gebruiken. Nog niet gestemd? Breng dan een bezoekje aan wandel.be en lees er alles over de kandidaten of misschien kan je zelf eens op stap gaan in de gemeenten?

Breng je stem uit

Stem voor 30 augustus 2024 op één van de 5 kandidaten en help je favoriet naar de top. Op 30 augustus 2024 maken we de top drie bekend en volgt er een tweede stemronde die loopt tot 15 september.

Opgelet: per e-mailadres kan je slechts 1x stemmen.

Andere artikelen