Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Vlaanderen Wandelt 2024 lokt ruim 10.000 wandelaars

Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen en laten kennismaken met de wandelsport. Die missie van Wandelsport Vlaanderen vzw stond opnieuw centraal tijdens Vlaanderen Wandelt 2024. Het wandelfestijn voor groot en klein vond afgelopen zondag 28 april plaats op drie locaties: As (Limburg), Aalter (Oost-Vlaanderen) en ankerpunt Zonnebeke (West-Vlaanderen). Ondanks het wisselvallige lenteweer en een strakke wind werd het opnieuw een editie om te onthouden. Het mooie wandelparcours, een schattenzoektocht voor kinderen en randanimatie voor jong en oud zorgden voor een totale opkomst van 10.618 enthousiaste wandelaars, waaronder ook acteurs Pol Goossen en Maarten Bosmans.

Tekst: wandel.be - Foto's: Eddy Vervynck, Ellen Jacobs, John Teunissen.

Zonnebeke als ankerpunt

Westhoek-gemeente Zonnebeke vormde het ankerpunt van Vlaanderen Wandelt 2024. In samenwerking met wandelclub De Drevestappers maakten bijna 3.300 wandelaars kennis met de ruime omgeving van Zonnebeke en haar bezienswaardigheden, net als de Gasthuisbossen en het Polygonebos. Pol Goossen (beter bekend als Frank Bomans) voelde zich helemaal thuis tussen de vele wandelaars. Hij las enkele van zijn geschreven columns voor en werd druk gevraagd tijdens het fotomoment met fans. Acteur Maarten Bosmans uitte dan weer zijn liefde voor wandelland Tsjechië, waar hij samen met een jeugdvriend wandelvakanties organiseert vanuit een B&B.

Genieten van natuurpracht in As

In het Limburgse As nam wandelclub Bos-Heikabouters wandelaars op sleeptouw, op ontdekking langs onder meer het Station Asch, de 31 meter hoge uitkijktoren, de Terril van As, het natuurreservaat Heiderbos en zoveel meer. Dat Limburg heel wat troeven heeft, bleek nog maar eens want Vlaanderen Wandelt in As lokte bijna 4.000 sportievelingen. Zowel jong en oud genoot van een deugddoende wandeling en randanimatie. Kinderen gingen net als op de andere twee locaties van Vlaanderen Wandelt enthousiast op zoek naar de schat van Waki de eekhoorn.

Op verkenning door Aalter en omstreken

In Aalter toverde Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met club de Lachende Wandelaars een lach op de gezichten van 3.402 stappers. Vanuit het sportcentrum gingen wandelaars op ontdekking door de verschillende Aalterse dorpen. Het majestueuze kasteel van Poeke, de idylissche Kraenepoel in Bellem of het Drongengoed bos te Ursel maakten van Vlaanderen Wandelt 2024 een onvergetelijke wandeldag.

Een tevreden voorzitter van Wandelsport Vlaanderen vzw, Lieven Hostens, sloot Vlaanderen Wandelt 2024 af. Ondanks het wispelturige weer en onder code geel blikte hij met trots terug op een geslaagde editie, waarbij ruim 10.000 wandelaars konden genieten van een heerlijke wandeldag. Een woord van dank voor iedereen die van Vlaanderen Wandelt 2024 een succes maakte, kon uiteraard niet ontbreken. Daarom nogmaals bedankt aan alle wandelaars en medewerkers die zorgden voor een fijne editie van Vlaanderen Wandelt 2024. Tot volgend jaar! ;-)

Andere artikelen