Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Lommel ontvangt duurzame rustieke bank voor ‘Wandelgemeente van het Jaar’

Eind vorig jaar werd Lommel door Wandelsport Vlaanderen vzw uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2023. De Limburgse stad overtuigde de jury als wandelparadijs bij uitstek en mag zich een jaar lang de beste wandelplek van Vlaanderen noemen! Lommel had zo ook meteen de primeur te pakken tijdens de eerste editie van de ‘Wandelgemeente van het Jaar’-campagne.

Tekst: wandel.be

Aan de prestigieuze titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’ hangt uiteraard ook een welverdiende beloning vast. Wandelsport Vlaanderen vzw schenkt namelijk een duurzame, rustieke zitbank aan Lommel. Deze massieve houten bank is een blijvende herinnering aan de overwinning en werd neergepoot in het Kattenbos. Wandelaars kunnen er in de volle natuur even op adem komen met een schitterend uitzicht op de bossen, de heide en het windmolenpark.

Op Paasmaandag 1 april werd de bank officieel ingehuldigd, in het bijzijn van onder meer Wandelsport Vlaanderen vzw en Karel Wieërs, schepen van Toerisme Lommel. Schepen Wieërs is uiteraard in de wolken met deze unieke beloning. “Dit bijzondere geschenk van Wandelsport Vlaanderen vzw voelt als een erkenning voor de natuurlijke schoonheid van Lommel. Het verheugt me dat het onderscheidende karakter van Lommel wordt beloond met zo’n prestigieuze titel. Deze rustbank zal de trotse inwoners van Lommel regelmatig herinneren aan de overwinning.”

Eind april wordt de stemming voor Wandelgemeente van het Jaar 2024 op gang getrapt, waarbij vijf gemeentes het zullen opnemen tegen elkaar om de prestigieuze titel in de wacht te slepen. Hou dus zeker de wandel.be en wandelsportvlaanderen.be kanalen in het oog. We stellen er de kandidaten één voor één voor en kondigen het startschot van de stemmingsrondes aan.

Wandelgemeente van het Jaar is een concept uitgaand van Wandelsport Vlaanderen vzw, in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen.

Lees meer over Lommel als wandelgemeente bij uitstek in onderstaande blog.

Meer wandelinspiratie?

Andere artikelen