Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Lommel is wandelgemeente van het jaar

Begin oktober werd door Wandelsport Vlaanderen vzw voor het eerst de trofee wandelgemeente van het jaar uitgereikt aan de stad Lommel! Wandelgemeente van het jaar is een concept uitgaand van de wandelsportfederatie in samenwerking met Sport Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Natuurpunt en Trage Wegen. Een vakjury en wandelaars gaan daarvoor in heel Vlaanderen op zoek naar de Vlaamse gemeente of stad met de mooiste en meest duurzame realisaties op het vlak van wandelen.

Lommel geniet bij wandelaars landelijke bekendheid voor onder andere het natuurgebied Sahara. Naast de Sahara, kan je je stapvoets uitleven in het natuurgebied Kattenbos rondom de eeuwenoude Leyssensmolen, bij de verborgen heideparel aan de Heuvelse Heide en bij de vijvermoerassen van de Blauwe Kei - De Maat, aan het kanaal

Kortweg: Lommel is een oase van rust, onvoorwaardelijke gastvrijheid en oogverblindende natuurlijke rijkdom. In Lommel valt de druk weg, hier kom je actief onthaasten. Trek je wandelschoenen aan en verdwaal mee in de Lommelse prachtnatuur.

Lommel verkreeg niet alleen de award “Wandelgemeente van het jaar “.  Een jaar lang zet Wandelsport Vlaanderen vzw de stad Lommel ook in de kijker via haar diverse mediakanalen. 

Deze eerste editie kon rekenen op een collegiale strijd, waarbij de gemeentes Heuvelland en Erpe-Mere respectievelijk de tweede en derde plaats behaalden. 

foto: © Ellen Jacobs

Andere artikelen