Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

De wandelclubs zetten jaarlijks heel wat wandelaars in beweging. Samen gebruik maken van een afgebakend domein zoals de openbare weg is geen evidentie. Een goed verloop is afhankelijk van respect voor de bestaande regels en de andere weggebruikers. Wandelsport Vlaanderen vzw wil haar wandelclubs goed informeren en biedt daarom heel wat praktische info aan met tips en tricks om je evenement veilig te organiseren en uit te pijlen.

Verkeersveilige wandelclub

Wandelsport Vlaanderen hecht veel belang aan verkeersveiligheid, we streven er dan ook naar om van verkeersveiligheid een structureel onderdeel te maken binnen de werking van onze wandelclubs. Om de wandelclubs daarin te helpen werd de infobundel ‘Verkeersveilige wandelclub’ ontwikkeld.

Verkeersveilig uitpijlen

Naast deze bundel bestaat ook een erg handige praktische gids ‘Verkeersveilig uitpijlen’ voor parcoursmeesters. Voor hen is verkeersveiligheid een echte dagdagelijkse realiteit. Hun zorgvuldig gekozen route, doordacht aangebrachte pijlen en aandacht voor gevaarlijke punten zorgen voor een smetteloos verloop. De praktische gids ‘Verkeersveilig uitpijlen’ wil parcoursmeesters ondersteunen om tijdens het voorbereidende proces de juiste keuzes te maken om van elke tocht weer een veilig wandelfeest te maken.