Inloggen als lid Inloggen als clubbestuurder

Sluit je aan als wandelvereniging

Ga je regelmatig wandelen met een groep vrienden of familie? Wil je met z’n allen genieten van korting op het inschrijfgeld van tochten? Of wil je misschien graag zelf wandeltochten organiseren? Dan is het een goed idee om je als wandelvereniging aan te sluiten bij Wandelsport Vlaanderen vzw.

De aansluiting bij Wandelsport Vlaanderen vzw kost helemaal niets. Wel wordt er jaarlijks een vooraf bepaalde bijdrage geïnd per lid in de ledenlijst.

Tien redenen om aan te sluiten bij een wandelclub.

Jouw voordelen als aangesloten wandelvereniging

Als aangesloten vereniging genieten alle leden van...

Uitgebreide verzekering

Als aangesloten wandelvereniging, kan je genieten van een uitgebreide verzekering voor al je leden en al je activiteiten. Wens je hier meer over te weten? Contacteer verzekeringen@wandelsport.be.

Ondersteuning

Als aangesloten vereniging kan je steeds bij de federatie terecht voor ondersteuning. Iedere vereniging krijgt ook toegang tot het clubportaal, waar alle leden- en tochtadministratie wordt beheerd en waar je interessante documenten en bijscholingen kan vinden.

Interesse om aan te sluiten? Laat hier je gegevens achter

Interesse in het organiseren van een wandeltocht?

Als je als aangesloten vereniging een wandeltocht wil organiseren, ondersteunen we je graag bij de eerste organisatie. Indien gewenst, kan een meter of peter je begeleiden. Bij je eerste organisatie krijg je ook een startkoffer in bruikleen met materiaal voor het organiseren van je tocht. Je kan ook alle materialen aan een lagere prijs aankopen. Als aangesloten vereniging wordt je wandeltocht gepubliceerd in de wandel.be kalender. Meer weten hierover? Vul het bovenstaande formulier in.

clubkampioenschap Wandelsport Vlaanderen vzw

Veelgestelde vragen

vzw
Je kan je aansluiten als feitelijke vereniging of vzw. Bij een vzw heb je volgens de wetgeving minimum 3 leden nodig. Een vzw dekt je beter tegen eventuele risico's, maar er komt wel meer administratief werk en opvolging bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld statuten opstellen. Meer info hierover vind je op de website van de Vlaamse Sportfederatie. Ook na de oprichting heb je jaarlijks enkele verplichtingen. Deze kan je hier terugvinden.

Feitelijke vereniging
Een feitelijke vereniging ontstaat vaak uit twee of meer personen die een gezamenlijk idee hebben en dit idee proberen te verwezenlijken door eventueel een overeenkomst op te stellen. Dit laatste is echter geen wettelijke verplichting, maar het is handig bij discussies. Een feitelijke vereniging heeft geen rechtspersoonlijkheid, want ze heeft geen juridische basis. De vereniging kan dus zelf geen verbintenissen aangaan. Zo kan ze bv. geen onroerend goed kopen. De verbintenissen die zo’n vereniging aangaat verplichten de individuele leden persoonlijk. De individuele leden dragen ook het risico, als men in gebreke blijft om aan de verbintenissen te voldoen. Als je als feitelijke vereniging een risico neemt door bv. een onroerend goed aan te kopen, kan men de structuur beter omvormen tot een vzw.