Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Een uitgebreide verzekering voor leden en niet-leden

Wandelsport Vlaanderen vzw werkt voor haar verzekeringen samen met Callant Verzekeringen & Financieel Advies.

Zowel voor leden als niet-leden is er een uitgebreid verzekeringspakket voorzien bij Ethias. Als lid heb je natuurlijk heel wat voordelen tegenover niet-leden. Je bent 24/7 verzekerd tijdens al je wandelactiviteiten in binnen- en buitenland. Ook tijdens je individuele wandelingen ben je als lid bij Wandelsport Vlaanderen vzw of bij een wandelclub verzekerd. Als niet-lid ben je enkel verzekerd tijdens de georganiseerde tocht waarvoor je je inschrijft.

Wat doe je bij een ongeval?

Leden van Wandelsport Vlaanderen vzw of van een wandelclub kunnen bij een ongeval tijdens een wandeling een ongevalsaangifte doen.

Hieronder download je het ongevalsaangifteformulier. De aangifte en het medisch attest opgemaakt door de behandelende geneesheer stuur je door naar aangifteLO@ethias.be. Als je de aangifte niet digitaal kan invullen en versturen, dan kan je je club vragen om dit voor jou te doen.

Goed om te weten:

  • Een attest van de spoeddienst geldt ook als medisch attest
  • Leden die bij individuele wandelsportbeoefening een ongeval voorhebben, dienen hun clubsecretaris hiervan op de hoogte te brengen.
  • Niet-leden dienen aangifte van het ongeval te doen bij de organisator waarop deze hen een aangifteformulier niet-leden bezorgt.
  • De ongevalsaangiften worden bij Ethias gelezen door een robot. Hierdoor kunnen handgeschreven aangifteformulieren niet gelezen worden. Het medisch attest mag wel met de hand geschreven worden.
  • Weet je niet goed hoe je het ongevalsaangifteformulier moet invullen? Bekijk hier de instructies
Laat je verzekeren bij Wandelsport Vlaanderen vzw