Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Sluit je aan als wandelgroep

Ga je regelmatig met vrienden of familie wandelen en willen jullie op de hoogte worden gehouden van het reilen en zeilen binnen de wandelsportfederatie? Een aansluiting als wandelgroep is absoluut een goed idee!


Een heel belangrijk verschil tussen een wandelclub en wandelgroep is dat de wandelgroep geen georganiseerde wandeltochten (= wandelingen die opgenomen worden in de wandel.be kalender en die toegankelijk zijn voor het grote publiek) kan organiseren. In het aansluitingsreglement worden de verschillen tussen een wandelgroep en een wandelclub verduidelijkt.

Om een wandelgroep op te richten dien je met minstens 10 personen te zijn.

Jouw voordelen als wandelgroep

Verzekering

Je bent als wandelgroep verzekerd in zowel lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Via onze sportverzekering ben jij, als organisator van een wandeling én ook alle leden van je wandelgroep heel goed verzekerd. Je kan als wandelgroep ook intekenen op diverse verzekeringspolissen bovenop de sportpolis aan heel gunstige tarieven. Je kan bv. intekenen op de polis omnium dienstverplaatsingen. Hiermee verzeker je je wagen wanneer je op wandeluitstap gaat. Een wandelreis organiseren voor je wandelgroep? Je kan via de federatie intekenen op een annulerings- of assistanceverzekering voor de reis,…

Ondersteuning

Als wandelgroep kan je steeds bij de federatie terecht voor ondersteuning. Misschien lijkt het werken met het clubportaal wat moeilijk maar dit is het zeker niet. Mits ondersteuning lukt dit zeker.

Daarnaast krijg je ook ondersteuning van de Vlaamse Sportfederatie, een koepel van Vlaamse sportfederaties en hun clubs. Zij ondersteunen ons bij de werking en verdedigen ook onze belangen t.o.v. van de overheid. Ook als wandelgroep kan je steeds op hen beroep doen voor bv. bijscholingen, boekhouding, juridische info, vzw-wetgeving,….

wandelen in Vlaanderen

Subsidies

Je stad of gemeente geeft subsidies en andere vormen van ondersteuning aan erkende lokale sportclubs, in de meeste gevallen ook aan wandelgroepen. De federatie bezorgt je op verzoek de nodige documenten zoals bv. een ondertekende ledenlijst, een attest van aansluiting. Informeer zeker bij je gemeente waar je recht op hebt.

Wandelen door de natuur

Aansluitingsvoorwaarden

Om een geldige aansluiting als wandelgroep te verkrijgen, heeft de wandelgroep minstens 10 leden. Na de initiële goedkeuring ontvangt de contactpersoon een mail met een toegangscode tot de ledendatabase in het Clubportaal om deze 10 leden in te voeren.

Sluit je nu gratis aan

De aansluiting als wandelgroep bij Wandelsport Vlaanderen vzw kost helemaal niets. Wel wordt jaarlijks een lidgeld geïnd voor alle leden die in de ledenlijst zijn opgenomen. Het bedrag van het lidgeld wordt jaarlijks goedgekeurd in de ‘Bijdragen’.

Wil je je aansluiten als wandelgroep? Vul dan onderstaand formulier in.

Gegevens aanvrager
Gegevens wandelgroep
Maatschappelijke zetel