Inloggen als federatielid Inloggen als clubbestuurder

Maak kennis met de programma's en platforms van Wandelsport Vlaanderen vzw

Wandel.be

Wandel.be is hét inspiratieplatform voor wandelaars. Via onze contentwebsite en sociale media inspireren we dagelijks wandelaars met mooie wandelroutes en geven we praktische tips rond wandelen, trainen, gezondheid, wandelkledij en zo veel meer. Je vindt er ook een handige kalender met alle georganiseerde wandeltochten van Wandelsport Vlaanderen vzw en haar clubs.

wandeltochten op wandel.be

Trailwalk.be

Op trailwalk.be kan je diverse wandelingen raadplegen, niet zomaar wandelingen maar ‘trails’ met een bepaald fungehalte! Deze wandelingen bieden net ietsje meer dan de talrijke wandelorganisaties. Zo kan je kiezen of je gaat voor een Challenge, Experience, Nature of Family Trail. Hiermee spelen we graag in op avontuurlijke, sportievere en belevingstochten die zowel voor jong en minder jong toegankelijk zijn.

word lid van een trailwalkorganisatie bij Wandelsport Vlaanderen vzw

Wandel.be app

Wandelsport Vlaanderen vzw wou al langer dan vandaag een eigen app-toepassing creëren met nationale reikwijdte. Het is eindelijk zover! 

De Wandel.be-app is bedoeld voor alle wandelaars jong en oud, met of zonder lidmaatschap. Wandelaars kunnen vanaf nu in de beste omstandigheden op zoek gaan naar alle wandelorganisaties uitgaand van de lokale wandelverenigingen. Je vindt er ook een overzicht van alle Vlaamse wandelclubs en het laatste wandelnieuws.

wandel.be-app een gratis wandel app voor alle wandelaars in Vlaanderen

Lees jij het wandel.be magazine al?

Ontvang driemaandelijks een magazine boordevol inspiratie & tips rond wandelen.

Flanders Trails

Ben je als fervent of occasioneel langeafstandswandelaar op zoek naar dat ietsje meer? Hou je van de natuur en beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Wil je jezelf uitdagen met een nieuwe wandelervaring? Of wil je bovenal gewoon genieten van wandelen met gelijkgestemden?

Als je eenmaal een Flanders Trail hebt gewandeld, is de kans groot dat je finaal verkocht bent. Want Flanders Trails zijn leuk, uitdagend, ontspannend en vaak steek je er ook nog iets van op. Flanders Trails bundelt gespreid over Vlaanderen acht unieke langeafstandsklassiekers met een totaalbeleving.

8 unieke trails door Vlaanderen

Vlaanderen Wandelt

De laatste zondag van april gaan wandelen, ontdekken en beleven samen tijdens Vlaanderen Wandelt. Onder het motto #iedereenwandelt wordt vanuit enkele Vlaamse gemeenten/steden een leuk wandelevenement opgezet voor jong en minder jong. Zowel occasionele als fervente wandelaars kunnen met volle teugen de schoonheid van onze Vlaamse achtertuin komen (her)ontdekken.

Wandelen in Vlaanderen doe je bij Wandelsport Vlaanderen vzw

Foto's: ©Jo.photographix, Shutterstock & Stefaan Bailleur